Huishoudelijke reglement

Lees het huishoudelijke reglement goed en zorgvuldig door, zodat je je bewust bent van het reglement.

Binnenkomst

Bij binnenkomst hang je je jas op de kapstok in de gang, dus geen jassen in de zaal.

Mobiele telefoon

Vervolgens lever je je telefoon in en ga je op de aangewezen plek zitten om zelfstandig, stil en geconcentreerd alvast te starten met het huiswerk. De huiswerkbegeleider zal zo spoedig mogelijk bij je komen en met jou de planning doornemen.

Planagenda

Je hebt van R&Я een eigen planagenda cadeau gekregen. Deze altijd meenemen naar de huiswerkbegeleiding. Dus thuis controleren of de agenda in de tas zit!

Overhoren

Je huiswerkbegeleider heeft ruimschoots aandacht voor iedereen met betrekking tot plannen, overhoren en biedt hulp waar nodig. Hij/zij loopt regelmatig langs alle bureaus. Wij verwachten dat je zelfstandig blijft doorwerken als je begeleider met een andere leerling aan het werk is of met andere activiteiten bezig is. R&Я wil nogmaals benadrukken dat je begeleider bepaalt wanneer je overhoord wordt.

Koptelefoons/oordoppen

Gebruik van koptelefoons en oordoppen is toegestaan om geconcentreerd te werken.

Snoep

Het meenemen van (zakken) snoep is niet toegestaan. Wel mag een boterham of een stuk fruit. Zorg wel dat je je bureau netjes en schoon achterlaat.

Pauze

Pauze is van 16.00 - 16.15 uur. Zorg dat je geen overlast veroorzaakt voor de overige leerlingen.

Boeken

Het is van belang dat alle boeken aanwezig zijn van de vakken waaraan je werkt.

Computer gebruik

Gebruik geen sites die niets te maken hebben met de huiswerkbegeleiding (Facebook, Twitter, YouTube, spelletjes, enz.) Hiervoor kan je een waarschuwing krijgen!

Te laat komen

Bij R&Я is bekend wanneer de schooltijd eindigt. Wij verwachten dat je binnen 20 à 30 minuten bij R&Я bent, nadat de school uit is.

Waarschuwing en schorsing

Leerlingen krijgen een waarschuwing als zij zich niet aan de huisregels houden, zich brutaal opstellen naar de begeleiders toe of onrust in de zaal veroorzaken. Kortom gedrag vertonen wat niet toelaatbaar is. Alle waarschuwingen worden bijgehouden.

Bij de vierde waarschuwing moet je naar boven naar Sophie of Louise. Zij zullen je toespreken en vervolgens blijf je boven je huiswerk afmaken. Je hebt geen recht meer op begeleiding die dag. Er zal ook met je ouders/verzorgers gebeld worden.

Bij de vijfde waarschuwing word je geschorst voor een week. Dan zal er een gesprek met je ouders/verzorgers plaatsvinden. Hierna zal de leiding beslissen of je terug kunt komen.

Regels om waarschuwing en schorsing te voorkomen:

  • Wees stil in alle ruimtes, de zaal, in de gang en buiten als je komt of het terrein verlaat
  • Niet vloeken/schelden
  • Heb respect voor de begeleiders
  • Wees vriendelijk tegen medeleerlingen, val ze niet lastig
  • Gooi afval in de daarvoor bestemde prullenbakken
  • Houd alle ruimte van R&Я netjes

Thuis en huiswerk

Je komt 1, 2 of meerdere middagen bij R&Я. Het valt ons op dat wij geregeld een opmerking krijgen “er is thuis niet zoveel gedaan, want ons kind heeft toch alles al bij jullie gedaan”. Wij willen nogmaals benadrukken dat het van belang is dat er thuis en in het weekend net zo hard wordt gewerkt als op de middagen bij R&Я. Als je thuis niet werkt, dan zal dit ook in de schoolresultaten terug te zien zijn. Er kan niet verwacht worden dat in 1, 2 of 3 middagen bij R&Я al het huiswerk af is.

R&Я

Sophie Remmen en Louise Remmen.